Mumuni’s weg naar meer borstvoeding

Project Share  > Gezondheid >  Mumuni’s weg naar meer borstvoeding
| | 0 Comments

Toen Mumuni 3 maanden oud was kwam hij licht ondervoed in het voedingscentrum. Zijn moeder dacht dat het niet goed met hem ging omdat ze te weinig melk had. Ze kocht kindervoeding als aanvulling op de borstvoeding. Mumuni’s moeder had daarna nog steeds moeite met voeden dus ging ze naar het ziekenhuis. Daar kreeg ze het advies om hulp te zoeken bij het Neesim Voedingscentrum.

Toen we Mumuni verwelkomden in het centrum, kwamen we erachter dat zijn moeder te weinig wist van borstvoeding. Ze had namelijk moeite met het aanleggen van de baby. Het lukte ons om haar te helpen en advies te geven en gaven de baby babyvoeding als aanvulling totdat het goed lukte om voldoende borstvoeding te geven. We gaven Mumuni’s moeder ook Prekese. Dat is een poeder van een vrucht van een lokale boom. Dit zit vol met vitaminen en stimuleert de melkaanmaak.

Na drie weken deden we een eerste poging om Mumuni voldoende borstvoeding te geven zonder bijvoeding, maar dat was geen succes. Het bijvoeden ging nog twee weken door, waarna we een tweede poging deden. We waren blij te zien dat Mumuni nu voldoende instaat was om voldoende borstvoeding te drinken en zonder bijvoeding te groeien.

Na 6 weken konden Mumuni en zijn moeder naar huis. Hij was in 6 weken 1,5 kilo aangekomen. Onlangs kwam hij terug voor een controle en toen was hij gegroeid tot een gezonde, sterke baby.