Examentijd!

Project Share  > Onderwijs >  Examentijd!
| | 0 Comments

Deze week doet onze eerste Groep 5 klas hun basisexamen (Basic Education Certificate). Dit zijn de eerste landelijke examens voor de onderbouw: Junior High school. De resultaten bepalen of onze leerlingen door kunnen naar de bovenbouw: Senior High school.

Na maanden van hard werk van onze onderwijzers en vastberaden leerlingen hebben de leerlingen goede resultaten behaald met hun proefexamens en gaan we ervoor dat iedereen slaagt voor de echte examens. We hopen dat al onze leerlingen door kunnen naar de bovenbouw. Inmiddels hoeven ouders ook hier geen schoolgeld voor te betalen, hoewel er nog wel andere kosten zijn (schooluniformen, potloden en schriftjes, boeken en eventuele aanmeldkosten).

Een paar maanden geleden spraken we met een van onze beste onderbouwleerlingen, die ons vertelde over zijn strakke studie discipline en over wat Neesim school voor hem heeft betekent:

“Mijn naam is Ziblim en ik zit in groep 5 op de Neesim school. In juni zal ik mijn examen doen om naar de bovenbouw te gaan. Elke dag studeer ik tot ’s avonds 11 uur en dan wordt ik om 4 uur ’s ochtends wakker om verder te studeren voor de zon opkomt.

Neesim school helpt me door me belangrijke lesmaterialen te geven en ik krijg ook extra lessen. De onderwijzers doen erg hun best door hun positieve werkhouding en ze moedigen ons ook aan om hard te studeren. Ik wil graag naar de bovenbouw en mijn droom is om dokter te worden. Maar door geldproblemen vraag ik me soms af hoe ik succes kan hebben verderop op school.

De Neesim basisschool is bijzonder omdat ze ons praktijklessen geven in bijvoorbeeld ICT en scheikunde en ook omdat de regels en afspraken strak worden gevolgd. Als ik vertrek zal ik de goede lessen missen en ook de goede adviezen van de onderwijzer uit de Bijbel.

Ik wil alle mensen die geld geven voor deze school hartelijk bedanken en God’s zegen voor iedereen die de school nog meer zal steunen.

We wensen alle leerlingen heel veel succes bij hun examens. We weten zeker dat jullie ons trots zullen maken!

Onze hoogste onderbouwklas.
Viering met de onderwijzers.