Onze leraren kregen wiskunde-training

Project Share  > Onderwijs >  Onze leraren kregen wiskunde-training
| | 0 Comments

Onze extra aandacht voor de leesvaardigheid van onze kinderen begint zich uit te betalen. Rekenvaardigheden zijn echter ook heel belangrijk voor de kinderen, als ze verder willen leren en studeren. Slecht wiskundeonderwijs is een probleem door het hele land, ook op onze school. We zijn begonnen om dit probleem aan te pakken door middel van extra bijles en het trainen van de leraren. We zijn ook nog steeds op zoek naar een of twee westerse leraren die ons hierbij zouden willen helpen.

In maart 2017 organiseerden we een driedaagse wiskundetraining voor onze leraren. Deze training werd gegeven door Mr Sumani Yakubu, het hoofd van de wiskunde afdeling op het Bagabaga College of Education, een van de grootste lerarenopleidingen in Ghana.

In de training, die door ons hele lerarenteam gevolgd is, hebben we een heel aantal interessante onderwerpen besproken. We zijn onder andere bezig geweest met activiteiten voor de jongste klassen, rekenen met hele getallen en breuken en het voorbereiden van de leerlingen voor het examen aan het eind van de middelbare school. We hebben het ook gehad over het voorbereiden van de lessen, presentatievaardigheden en het gebruik van ondersteunend materiaal.

IMG-20170328-WA0007

We waren erg blij met de onderwerpen die besproken zijn en de praktische toepassing. De leraren hebben de theorie weer even naar boven gehaald, maar hebben ook geleerd hoe ze dit goed op de kinderen over kunnen brengen.

Hieronder de ervaringen van een paar van de leraren:

‘Ik heb veel nieuws geleerd tijdens de training. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik kinderen kan helpen breuken te begrijpen door papier te vouwen en te tekenen.– Hawa

‘Ik heb geleerd om te tellen op een manier die veel beter werkt voor de kinderen in groep 1 en 2. Ik heb ook geleerd dat je als leraar met veel voorbeelden moet komen: minimaal 3, zodat de kinderen het echt begrijpen. Daarnaast heb ik ook veel spelletjes geleerd die ik kan gebruiken. Met hulp van de trainer van deze cursus sta ik straks weer gemotiveerd voor de klas.’ – Imoro

‘De training heeft me geholpen om te leren hoe ik verschillende soorten breuken kan herkennen. In de training heb ik ook geleerd dat als je twee negatieve getallen bij elkaar optelt, je nooit een positief getal kunt krijgen. In de training hadden ze ook materialen die wel al op school hadden gebruikt om uit te leggen hoe we die goed kunnen gebruiken in de klas.’ – Fataw