Tweeling transformatie

Project Share  > Gezondheid >  Tweeling transformatie
| | 0 Comments

Op weg naar huis in het volgende district, ontmoette één van onze Neesim-leerkrachten Fouzia en Razak.* Fouzia was 20 maanden en woog 6,5kg. Ze kon lopen, maar was ondervoed. Haar tweeling broer Razak, was erg ondervoed, hij woog 4,5kg en kon moeilijk kruipen. Ze waren naar een ziekenhuis in de buurt geweest waar ze ‘Plumpy nut’ kregen – een soort supervoedzame pindakaas voor ondervoede kinderen van UNICEF – maar Razak weigerde het te eten.

nnc-2016-10-zakaria-fuseina-2
nnc-2016-11-zakaria-alhassan-2

De moeder van de tweeling ging op aanraden van onze leerkracht naar het voedingscentrum waar ze een speciaal melkdieet kregen. Toen ze hun eetlust terugkregen, konden ze overstappen op voedzaam eten (zoals bonen en soja), in eerste instantie nog aangevuld met wat ‘Plumpy nut’.

Razak kreeg erge malaria terwijl hij in het centrum was en vocht in het ziekenhuis voor zijn leven. Maar gelukkig werd hij weer helemaal beter en toen hun vader 6 weken later op bezoek kwam, herkende hij zijn zoon die nu kon lopen nauwelijks! Hij was dolblij: hij dacht niet dat zijn zoon het zou overleven en zat eigenlijk te wachten op hun overlijdensbericht.

Na 8 weken in het voedingscentrum mochten Fouzia en Razak naar huis. Ze wogen toen 7,2kg en 6,4kg en hun moeder wist nu hoe ze met lokaal beschikbaar voedsel een gezond en gebalanceerd dieet kon geven.

nnc-2016-1011-zakaria-alhassanfuseina

In 2016 zijn meer dan 70 ondervoede kinderen als Fouzia en Razak behandeld in Neesim Nutrion Centre. We hopen in 2017 nog eens 75 kinderen te kunnen behandelen, in combinatie met dorpbezoeken. Bijna 60% van het benodigde geld is hiervoor binnen of toegezegd. Wilt u overwegen om met een (maandelijkse) gift dit belangrijke werk voort te zetten? Ik wil bijdragen.

*Niet hun echte naam