Ook onze leraren gaan naar school

Project Share  > Onderwijs >  Ook onze leraren gaan naar school
| | 0 Comments

Op de Neesim bassischool hebben we voornamelijk pas afgestuurde leraren. Wij geven ze dan de mogelijkheid om uit te groeien tot goede docenten, door ze zelf trainingen te geven en door ze te laten deelnemen aan cursussen en opleidingen voor een onderwijsbevoegdheid. Op dit moment hebben we 7 bassischooldocenten (waarvan wij er vier hebben gesponsord) en onze bibliothecaris die hun onderwijsbevoegdheid hebben gehaald door middel van onderwijs op afstand. Nog 6 andere leraren gaan regelmatig in de weekenden op pad om trainingen te volgen.

We hebben aan Meester Fatawu gevraagd om ons zijn verhaal te vertellen:

IMG_3772

“Ik kreeg een opdracht voor mijn basisopleiding om een les te geven. Daarna heb ik besloten dat ik graag docent wilde worden. Toen ik net begon op de Neesim bassischool vond ik het lesgeven best lastig, maar ik ben er een stuk beter in geworden. Ik heb nu plezier in het lesgeven, het is een hele eervolle taak voor mij.

Ik heb de opleiding op de campus in augustus 2015 afgemaakt, en ben nu net klaar met mijn praktijklessen. De opleiding was erg helpvol. Ik heb geleerd hoe ik met sommige lastige leerlingen om moet gaan, hoe ik de kinderen kan motiveren en enthousiasmeren en hoe ik leerlingen met een leerachterstand kan helpen. Door de training heb ik geleerd hoe ik les moet geven, en hoe ik kinderen kan corrigeren als het niet goed gaat.”