Ons nieuwe schoolgebouw is in gebruik

Project Share  > Nieuws, Onderwijs >  Ons nieuwe schoolgebouw is in gebruik
| | 0 Comments

Ons middelbare schoolgebouw is in maart 2016 afgebouwd, met financiële ondersteuning vanuit ons tweede en laatste jaar van het Marr-Munning fonds. Er staan nu 4 complete klaslokalen, dus we kunnen beginnen met het bouwen van ons scheikundelokaal, met behulp van het geld wat we van een anonieme sponsor uit Nederland hebben mogen ontvangen. De lokalen om in september 2016 en september 2017 met de tweede en derde klas middelbare school te beginnen zijn klaar. Tot die tijd gebruiken we deze lokalen voor groepswerk. Het is voor ons een hele luxe om al zo ver van te voren klaar te zijn met het opbouwen van de benodigde lokalen!

Een van onze eerste-klasstudenten vertelt graag welke impact de school heeft op zijn leven:

DSC_0920

‘Mijn naam is Musah*. Ik ben 15 jaar oud en woon in een dorpje vlak bij de Neesim School. Ik zit in de eerste klas van de middelbare school. Toen ik net begonnen was, was het niet makkelijk. Maar nu is het fantastisch en makkelijker omdat ik nu kan lezen en rekensommen op kan lossen. Ik vind de kunst en techniek makkelijk, maar wiskunde en techniek zijn moeilijk voor me. 

Maatschappijleer is mijn favoriete vak, omdat het ons leert hoe we goed met elkaar om moeten gaan. Ook leren we daar over de geschiedenis van belangrijke mensen en de politiek in verschillende landen.

Ik ga drie keer per week naar de Neesim bibliotheek. Ik vind dat leuk, omdat er heel veel boeken zijn om te lezen, en boeken die ons leren hoe we in de toekomst kunnen leven. Ik lees graag geschiedenisboeken. Mijn lievelingsboek gaat over de geschiedenis van Ghana en hoe Ghana werd geregeerd door kolonisten en hoe Ghana heeft gevochten voor de onafhankelijkheid.

De school helpt mij om aan mijn toekomst te werken en leert me hoe ik met lastige dingen om kan gaan. Als ik later groot ben ik wil graag bankdirecteur zijn.’

*fictieve naam