Lekker lezen!

Project Share  > Onderwijs >  Lekker lezen!
| | 0 Comments

Als Neesim school hechten we veel waarde aan het ontwikkelen van de leesvaardigheid, onder andere door onze leesprogramma’s  in zowel Engels als Dagbani, de lokale taal. Daarbij maken we graag gebruik van onze Neesim bibliotheek.

Met een gemiddeld bezoekersaantal van 25 mensen per dag is het in het laatste kwartaal erg druk geweest in de bibliotheek! Zowel de e-readers als de echte boeken zijn erg populair. Ongeveer een kwart van de bezoekers leest nu vanaf een e-reader. Deze mogen ze overigens pas gebruiken als in groep 6 of hoger zitten. We hebben een leerling gevraagd ons er iets meer over te vertellen:

“Mijn naam is Rahim*. Ik woon vlak bij de school, in een klein dorpje. Mijn vader verkoopt geiten op de markt en mijn moeder zorgt voor me als ik thuis ben. Ik heb geen broers of zussen.

Ik vind het leuk om naar de Neesim school te gaan. In het begin vond ik het lastig om te lezen en deed ik ook mee aan een speciale klas hiervoor. Nu kan ik al een stuk beter lezen. Engels is zelfs mijn favoriete vak geworden. Ik kom bijna elke dag naar de bibliotheek. Ik heb zelfs en award gewonnen omdat ik er het vaakst was geweest. Nu zit ik in een groepje met de beste lezers van mijn klas.

Als ik straks groot ben, wil ik graag dokter worden.”

Library award

*fictieve naam