Het schooljaar voor Neesim Junior High school is begonnen

Project Share  > Onderwijs >  Het schooljaar voor Neesim Junior High school is begonnen
| | 0 Comments

In september 2015 hebben we de Neesim Junior High School, middelbare school, opgestart. De eerste klas die de basisschool heeft afgerond is doorgestoomd naar de volgende fase van hun opleiding.

We waren erg blij dat we het schooljaar konden beginnen in een nieuw klaslokaal compleet met meubilair, schoolboeken voor de komende drie jaren en fondsen om een scheikunde proeflokaal op te zetten! Dankzij enkele zeer gulle donoren hebben we nu fondsen om begin 2016 het complete blok klaslokalen van de Junior High middelbare school te voltooien.

Finished classroom of JHS block

We hebben vier nieuwe onderwijzers in dienst genomen, omdat de middelbare school vakdocenten heeft, in plaats van docenten van een specifieke klas. Drie van de onderwijzers hebben een graad en de vierde heeft een onderwijzersdiploma. Op deze manier brengen we de school op en een hoger niveau van lesgeven.

JHS teachers

Elke onderwijzer geeft meerdere vakken en aangezien we nu nog maar één middelbare schoolklas hebben, zijn deze docenten ook beschikbaar om les te geven op onze basisschool. Dit zijn lessen die onze basisschoolleraren soms moeilijk vinden om te geven. Door deze leraren nu tijdelijk te laten optreden als klasse-assistenten tijdens deze vakken, zullen ze nieuwe dingen leren en stellen we ze in staat om deze vakken beter te geven in de toekomst. We zijn vooral heel blij dat we nu een onderwijzer hebben die ervaring heeft met computers en die IT kan geven door de hele school.

Niettemin blijft het vinden van fondsen voor de salarissen van de middelbare school docenten een voortdurende uitdaging. Alle vier de docenten hebben er mee ingestemd om voor hun werk voor het eerste semester een vergoeding te krijgen die ongeveer een derde van wat ze normaal gezien zouden verdienen met hun kwalificaties. In de tussentijd zoeken we naar fondsen om hen een volledig salaris te kunnen geven. Vanaf januari 2016 zouden we deze docenten graag het volledige salaris willen geven, wat ze verdienen, maar hier hebben we nog niet voldoende geld voor. Zou u kunnen helpen? Klik hier voor meer informatie om te kunnen helpen.

Een van onze brugklassers vertelt haar verhaal:

DSCF8428

“Drie jaar geleden kwam ik binnen bij de Neesim basisschool toen ik in de vierde klas zat. Mijn vorige school was heel anders, want daar waren niet genoeg lesmaterialen dus dat was heel lastig. Het was helemaal niet makkelijk voor me toen ik hier voor het eerst op school kwam. Vooral de vakken Engelse taal en Toegepaste natuur- en scheikunde vond ik erg moeilijk. Mijn meester heeft me veel geholpen. Hij legde alles heel geduldig uit zodat ik het goed kon begrijpen.

Nu begrijp ik mijn lessen goed. IT en techniek vind ik nu best moeilijk, maar wiskunde, Engels, natuur- en scheikunde en godsdienst vind ik makkelijk. Wiskunde is mijn favoriete vak. Door goede structuur in de lessen helpen de docenten ons om de vakken goed te begrijpen. Mijn ouders zijn heel blij hoe ik het doe op school.

Door deze school heb ik geleerd om geduldig te zijn met mijn collega’s, liefdevol in het delen van ideeën en respectvol naar andere mensen.

Ik probeer vier keer per week naar de Neesim bibliotheek te gaan na school. Maar de klusjes die ik thuis heb te doen maken het lastig voor me om naar de bibliotheek te gaan om te leren. Ik hou van de bibliotheek omdat ik daar alle informatie kan vinden die ik zoek. Ik houd er van om encyclopedieën te lezen en geschiedenisboeken en sommige romans. De Kinderencyclopedie is mijn favoriete boek, want daarin staat veel uitgelegd voor als we toegepaste natuur-en scheikunde hebben en ik meer wil uitzoeken. Als ik groter wordt, wil ik een dokter worden.

Ik wil alle sponsors hartelijk danken voor de financiële steun aan deze school. Maar ik zou ze ook willen vragen om door te gaan met hun goede werk zo dat onze school kan doorgroeien naar een hoger onderwijsniveau. Ik wens ze veel zegen van God toe!”