Een ingewikkelde situatie

Project Share  > Gezondheid >  Een ingewikkelde situatie
| | 0 Comments

Tussen juli en september 2015 zijn er 30 ondervoede kinderen behandeld in het Neesim Nutrition, voedingscentrum. Sommige kinderen herstelden snel, terwijl andere situaties veel ingewikkelder waren.

De situatie van Sulemana* was een moeilijke. Hij kwam uit een arm gezin waar twee zuigelingen al eerder voor ondervoeding waren behandeld en hersteld in het centrum. Kort na zijn geboorte overleed zijn moeder en werd hij verzorgd door z’n grootmoeder. Toen Sulemana 6 maanden oud was kwamen ze naar het voedingscentrum en herstelde hij na zo’n acht weken. In deze periode nam zijn gewicht toe van 5,1kg tot 7,2kg. Zijn oma vond het echter moeilijk te begrijpen dat we haar vertelden over een gebalanceerd dieet en goede hygi├źne en ze worstelde er mee om dit thuis in de praktijk te brengen.

Mukarimas brother

Sulemana leed opnieuw aan lichamelijke verwaarlozing en kwam na 6 maanden opnieuw naar het centrum. Hij woog toen nog maar 5,9kg. Door zijn moeilijke familiesituatie en door enkele gezondheidsfactoren die herstel belemmerden, bleef Sulemana en zijn oma 17 weken in het centrum. Toen ze weer naar huis gingen zijn z’n oma: “Sulemana vind het leuker in het voedingscentrum te zijn dan thuis, dus hij wil terugkomen!” Omdat zijn familie dichtbij woont, zullen we Sulemana thuis blijven volgen.

*Fictieve naam