Kinderen krijgen een tweede kans

Project Share  > Gezondheid >  Kinderen krijgen een tweede kans
| | 0 Comments

In de eerste helft van 2015 zijn 21 ondervoede kinderen met success de rehabilitatie in het voedingscentrum doorlopen. Kinderen als Ruhaina kregen een tweede kans.

Naziha

Toen Ruhaina* in het voedingscentrum kwam, was ze erg zwak. Al 3 maanden had ze slecht gedronken en nu had haar moeder nog maar erg weinig melk. Ruhaina was toen 5 maanden oud, maar woog nog geen 3 ½ kilo. Eerst kreeg Ruhaina de fles, totdat ze weer wat op krachten was. Toen kon ze weer aan de borst, waardoor de aanmaak van borstvoeding weer gestimuleerd werd. De moeder kreeg moringa en prekese door haar eten – twee kruiden die de aanmaak van moedermelk stimuleren. Nu is Ruhaina weer helemaal aan de borst en hoeft geen extra flessen meer te krijgen. Ook begon ze al aan de vaste voeding voordat ze weer naar huis ging. Na 6 weken in het voedingscentrum woog ze 6 kilo (zie foto). Haar moeder heeft in het voedings-centrum intussen geleerd hoe ze gezonde maaltijden kan klaarmaken en zo voorkomen dat Ruhaina weer ondervoed raakt.

* Niet haar echte naam.