Boekenwurmen gezocht

Project Share  > Onderwijs >  Boekenwurmen gezocht
| | 0 Comments

De afgelopen maanden hebben we de bibliotheek van de Neesimschool langzaam opgebouwd en klaargemaakt. Dit alles dankzij een gulle gift van een organisatie in Engeland, ROPE. We hebben meer boeken en kasten kunnen kopen, maar ook educatieve DVDs en een grote TV. Momenteel zijn we bezig met de aanvrag van 50 e-readers vanuit Worldreader. In mei is onze bibliothecaris Moses van start gegaan ‘s middags na school en op zaterdag. Het is een grote hit bij de schoolkinderen! Hoor maar:

CIMG3863

Hamdatu Braimah, 15 jaar, groep 8

De Encyclopedie voor Kinderen is mijn lievelingsboek, omdat ik er van alles uit kan leren over techniek, verschillende godsdiensten en allerlei dieren in de wereld.

Dankzij de bieb lees ik nu veel vlotter en heb ik ook veel over culturen in andere landen geleerd. Eerst dacht ik dat er in de wereld alleen maar de Islam, het Christendom en de Natuurgodsdiensten waren. Maar nu weet ik dat er zoveel zijn, zoals Buddhisme, Jodendom, Hindoeisme en Sikhisme.

Later wil ik graag arts worden en ik denk dat deze bieb daaraan kan bijdragen, want er zijn veel interessante boeken over het menselijk lichaam en dergelijke.

CIMG3871

Steven Ayijam, 14 jaar, groep 7

Mijn lievelingsboek is ‘Town Mouse and Country Mouse’, omdat het gaat over hoe je goede vrienden kunt zijn.

Ik vond het altijd lasting om Engelse woorden uit te spreken, maar nu kan ik in de bibliotheek altijd aan meester Moses vragen hoe je iets moet uitspreken.

Nu kan ik beter Engels spreken en ik voel me ook minder onzeker om voor te lezen of Engels te spreken in de klas.

Ganiu Yamusah, 10 jaar, groep 6

Ziek met koorts is mijn lievelingsboek, omdat ik het verhaal leuk vind en omdat het me leert hoe ik malaria kan voorkomen.

I vind lezen echt heel leuk en nu kan ik meer leren over van alles en nog wat. Van sommige dingen had ik nog nooit eerder gehoord. Ik wil ook later leraar worden en dan ken ik alvast heel veel boeken die ik in de klas kan lezen.

CIMG3889

Rebecca Mochacho, 9 jaar, groep 5

Mijn lievelingsboek is De Drie Biggetjes, omdatje veel kan leren van het kleinste biggetje. Ik wil niet de twee oudste biggen zijn, maar de jongst, want hij is heel slim.

Ik ga altijd naar de bieb zodat ik meer kan leren en goede cijfers krijg. Als het goed gaat op school, dan kan ik later naar de universiteit. Misschien wil ik ook wel bibliothecaris worden of anders een dokter.

CIMG3883

Khadija Abdulai, 8 jaar, groep 4

Ik vind de plaatjes in D Toverpot heel mooi en ik kan dit boek ook makkelijk lezen.

In de bieb kan ik meer woorden leren, want volgend jaar wil ik met lezen de beste zijn in de klas.

Vanaf September 2015 gaat de bibliotheek ook open voor het breeder publiek en hoopt vooral schoolkinderen en leerkrachten aan te trekken.