‘Masterchef Ghana’

Project Share  > Gezondheid, Nieuws >  ‘Masterchef Ghana’
| | 0 Comments

Ondervoeding in het Gushegu district komt voornamelijk doordat velen niet weten hoe ze een gebalanceerde maaltijd kunnen voorbereiden.

In juli en augustus ‘14 konden we dankzij een gift van World Vision Ghana kookdemonstraties organiseren voor vrouwen uit zo’n 20 dorpen. Hierbij werden recepten voorgedaan met gebruik van Moringa en sojabonen, twee supergezonde lokale producten. Al met al werden 12 gerechten bereid die bijzonder goed smaakten.

Ook werden er in 9 dorpen demonstraties georganiseerd door de vrouwen die de eerste training hadden bijgewoond. Op deze manier zijn er zo’n 400 gezinnen getraind.

In één dorp begonnen de vrouwen van blijdschap te zingen toen ze hoorden hoe ze met Moringa en sojabonen de kwaliteit van hun maaltijd enorm kunnen verbeteren. “We verbouwen al jaren sojabonen, maar verkopen die door. Ook hebben we zat Moringa-bomen in het dorp, maar we wisten nooit hoe we dit moesten koken. Nu kunnen onze gezinnen veel gezonder eten!”