Even voorstellen: onze nieuwe voedingsdeskundige…

Project Share  > Gezondheid, Nieuws >  Even voorstellen: onze nieuwe voedingsdeskundige…
| | 0 Comments

Sinds enige tijd delen we onze plannen met u over het aannemen van een professionele voedingsdeskundige of verpleegkundige om te komen werken voor het Neesim Voedingscentrum. Na een lange en verre zoektocht zijn we blij te kunnen melden dat we een fantastische voedingsdeskundige hebben aangenomen per april 2013: Gladys…

Vertel eens iets over jezelf, Gladys…

Ik heet Gladys en ik met 24 jaar. Ik kom uit Tamale en ben een Dagomba en bovendien christen.

Waarom ben je voedingsdeskundige geworden?

Ik ben opgegroeid in een dorp en realiseerde me dat er erg veel gevallen van ondervoeding waren. En ik realiseerde me ook dat het erg nodig was dat moeders bewust werden van de gevaren van ondervoeding, zodat ze dit konden voorkomen.

Wat vind je van Gushegu?

Het is kleiner dan ik gewend ben, maar het is een fijne plek. Ik hoorde dat hier vlees te koop is, dus ik denk dat het me hier gaat bevallen!

Wat bevalt je aan het Neesim Voedingscentrum?

Wat ik heel goed vind is dat ze moeders onderwijzen over ondervoeding. Dit helpt om ondervoeding te voorkomen voor kinderen die nog niet geboren zijn en dit helpt ook om andere moeders te leren waarom goede voeding belangrijk is. Het christelijk karakter van het centrum bevalt me ook heel erg.

Wat hoop je voor de kinderen van het Gushegu district?

Ik hoop dat het goed met ze gaat, dat ze sterk en gezond zullen zijn. Ik hoop dat dit de leiders van de toekomst zullen zijn.

Is er iets wat je wilt delen met de ondersteuners en sponsors van het Neesim Voedingscentrum?

Ik zou ze gewoon willen zeggen door te gaan met dit goede werk. Mensen kunnen het waarderen en ik waardeer dit ook. Hulp aan ons stelt ons in staat anderen te helpen. Ik bid dat God ze zal zegenen in alles wat ze doen.