Leesvaardigheid verbeterd

Project Share  > Nieuws, Onderwijs >  Leesvaardigheid verbeterd
| | 0 Comments

De laatste tijd hebben we geprofiteerd van enkele Nederlandse onderwijzers die ons kwamen helpen op de Neesim Basisschool. Onze Ghanese onderwijzers waren onlangs teleurgesteld over het gebrek van voortgang bij sommige kinderen op het gebied van lezen. Aangezien geen van hen een gekwalificeerd onderwijzer is (hoewel vijf van de acht in opleiding zijn), hebben ze soms moeite om te weten welke onderwijsmethode ze moeten toepassen. De meest gebruikte methode hier in Ghana is Engels woorden aan te wijzen en deze te herhalen. Dit is vanzelf sprekend over het algemeen niet heel vruchtbaar. het is vooral erg moeilijk om te leren lezen in een taal die je niet kent. Dus hebben we, met de hulp van vrijwilligers, de kinderen met verschillende niveaus verdeeld over de verschillende klassen en hebben we ons elke dag gericht op het lezen van Dagbani. Het was hard werken, maar het programma was succesvol. Bijna alle kinderen zijn vooruit gegaan in lezen, inclusief kinderen waarvan we vermoeden dat ze leerproblemen hebben. Wat misschien nog belangrijker is, is dat de onderwijzers nu beter begrijpen hoe ze kinderen kunnen leren lezen. Hier kunnen studenten de komende jaren veel profijt van hebben.