Plezier, spelletjes en achter geiten aanrennen

Project Share  > Nieuws, Onderwijs >  Plezier, spelletjes en achter geiten aanrennen
| | 0 Comments

Het nieuwe schoolseizoen begon in september en opnieuw hadden we veel aanmeldingen voor onze nieuwe groep 1. In Ghana duurt het een tijdje voordat een school op gang komt en voordat alle kinderen terug zijn op school en hun schoolgeld hebben betaald. Dus hebben we besloten om een leuke week met knutselen en spelletjes te organiseren rondom het scheppingsverhaal, aangevuld met een sportdag op vrijdag.

Nadat we gehoord hadden hoe God alle planten en dieren had gemaakt, verdeelden we de kinderen in groepen en deden we een natuurwandeling om te zien wat we hiervan konden vinden. Elke groep nam een doos mee om interessante dingen mee te nemen en aan hun vriendjes te laten zien. De kinderen (en leerkrachten!) vonden dit geweldig en leerden veel over sprinkhanen, vlinders en andere insecten. Een groep ving een kikker en een andere had een hagedis te pakken. We kwamen samen terug en de kinderen hadden moeite om hun opwinding de baas te kunnen en rustig te worden. Toen ze bijna stilzaten zag een van de kinderen een babygeitje. Een geit zou natuurlij kde ultieme trofee zijn van een natuurwandeling dus sprongen ongeveer 30 kinderen op om achter het het arme beestje aan te rennen. Ze kregen het geitje te pakken en de kinderen namen het triomfantelijk mee naar de groep. Geliukkig leek het kleine geitje er geen trauma aan over te houden, hoewel ik betwijfel of het ooit weer in de buurt van de school zal komen!

Gedurende de week naakten we een enorme collage over de schepping, waarbij we elke dag dingen toevoegden als we hoorden wat God allemaal had gemaakt. Het bleek dat niet iedereen even goed had opgelet, aangezien er een krijtbordje in de zee dreef en een schaar in de lucht zweefde!

De sportdag was een geweldig succes. De kinderen waren per leeftijdsgroep opgedeeld in groepen met elk een kleur, zodat er voldoende gezonde competitie en strijd was. We deden veel wedstrijden en spellen, waaromder verspringen in een kuil met rijstkaf.

De 3 winnaars van onze lange afstandsrace – naar de waterput en weer terug!