Jacob’s weg naar gezondheid

Project Share  > Gezondheid >  Jacob’s weg naar gezondheid
| | 0 Comments

Het Neesim Voedingscentrum geeft kinderen een tweede kans op leven in het Gushegu district. Onlangs kam een kind genaamd Jacob naar ons toe vanuit een Konkombadorp. Hij was bijna drie jaar oud en was erg gezwollen door oedeem sinds een maand of vijf, nadat hij een etterende wond kreeg. Zijn moeder was pas begonnen met aanvullende voeding toen hij 8 maanden oud was en ze wist niet hoe ze een uitgebalanceerd dieet moest samenstellen. Oedeem is het gevolg van een gebrek aan proteïne.

Toen Jacob bij ons kwam had hij veel last van vervelde benen en had hij veel pijn. We verwezen hem naar het ziekenhuis en kwam een week later bij ons terug voor zijn verdere rehabilitatie. We gaven hem een speciaal melkdieet om zijn stofwisseling stabiel te krijgen en de oedeem weg te nemen. De zwelling verdween totdat Jacob nog maar 9 kilo woog. We zijn toen begonnen hem een gebalanceerd dieet van lokaal voedsel te geven zodat hij zwaarder werd.

Acht weken later was Jacob onherkenbaar. Hij was goed doorvoed en gezond, hij begon te spelen en kreeg driftbuien zoals elke peuter. Wat minstens zo belangrijk was, zijn moeder leerde om Jacob een uitgebalanceerd dieet te geven door onze lessen, naast onderwerpen zoals hygiëne en veelvoorkomende ziektes. Ze nam Jacob mee naar huis, terwijl ze goed in staat was om goed voor hem te zorgen en voor de rest van de familie. Ze vertrok gemotiveerd om aan haar omgeving door te geven wat ze had geleerd!