Weer een leven gered in het voedingscentrum

Project Share  > Gezondheid >  Weer een leven gered in het voedingscentrum
| | 0 Comments

Baby Latif woont in het dorpje net naast het nieuwe voedingscentrum. Bij de officiële opening hoorden ze over het centrum en besloten de volgende dag langs te komen. De moeder van Latif had een uit de hand gelopen borstinfectie en had hem daarom sinds de geboorte nooit goed kunnen voeden. Hij was werkelijk vel over been en woog slechts 2,3 kg, terwijl hij al 3 maanden oud was.

De familie wilden de moeder van Latif niet naar het ziekenhuis brengen, want ze hadden bij een waarzegger gehoord dat ze dan haar borsten zouden amputeren. Latifs opa was ook een traditioneel genezer, maar de kruiden en andere behandelingen die ze aan moeder en kind gegeven hadden, waren zonder effect.

Na veel praten, kregen we Latifs moeder zo ver dat ze naar het ziekenhuis zou gaan. Ze was doodsbenauwd en ze probeerde een aantal keer weg te lopen uit het ziekenhuis. Maar toen de familie zag dat er vooruitgang in het genezingsproces zat, en vertrouwden dat wat wij zeiden waar was, dwongen ze haar te blijven.

In de tussentijd kreeg de familie les in flesvoeding en begon Latif goed aan te komen. Na 3 weken konden we hem nauwelijks nog herkennen en kon de moeder aan 1 borst al weer voeden. Dit is slechts één van de verhalen van levens die door het werk van Neesim Voedingscentrum ten goede veranerd zijn. Latif bij aankomst

Latif 3 weken later