Voedingscentrum krijgt nieuw onderkomen

Project Share  > Gezondheid, Nieuws >  Voedingscentrum krijgt nieuw onderkomen
| | 0 Comments

Hartelijk dank aan iedereen die gul heeft bijgedragen na onze oproep voor het voedingscentrum! We hebben nu niet alleen genoeg geld om het centrum een aantal maanden draaiende te houden, maar ook al het geld dat we denken nodig te hebben voor het nieuwe gebouw. Het bouwen is intussen al flink opgeschoten. In de tussentijd draait het centrum op de tijdelijke locatie gewoon door. Dit geeft maar weer aan hoe hard deze diensten hier nodig zijn in dit district. We zien ernaar uit om binnen een maand het nieuwe gebouw te betrekken.

Het voedingscentrum was eerst gehuisvest in een huurhuis. Dit huis had echter dringend een opknapbeurt nodig. Toen de eigenaar de huur wilde verhogen en bovendien 2 jaar voorschot vroeg (wat op zich niet ongebruikelijk is hier), vroegen we hem voor een paar maanden uitstel. Ons idee was dat we in die tussentijd de fondsen konden zoeken en bouwen, maar de eigenaar had intussen iemand anders gevonden om het huis te huren en dus moesten we begin november dit huis verlaten. We konden gelukkig een tijdelijk onderkomen vinden, maar het is niet heel geschikt voor wat we nodig hebben. We zijn dus meteen begonnen met bouwen met de fondsen die we hadden, en hebben meteen de oproep verstuurd. Het begin van het bouwen was een geloofsstap, in vertrouwen biddend dat de rest van het geld op tijd binnen zou komen. Op kerstavond kregen we net op de valreep een mailtje met een bericht van het laatste geld dat we nodig hebben om het af te bouwen.

Het gebouw is ontworpen in plaatselijke stijl met kamers rond een binnenplaats. Op deze manier fungeert het centrum als thuis ver van huis voor de vrouwen en kinderen die hier komen, omdat hun huizen ook in deze stijl gebouwd zijn. We willen de vrouwen zo helpen zich thuis te voelen, zodat de kans daardoor groter is dat ze in de praktijk zullen brengen wat ze leren, omdat de principes in een bekende omgeving worden voorgeleefd.