We hebben een nieuw gebouw!

Project Share  > Nieuws, Onderwijs >  We hebben een nieuw gebouw!
| | 0 Comments

Tijdens het eerste trimester (september tot december) moesten we de klassen om de beurt lesgeven. KG1 en 2 (groep 1 en 2) hadden ‘s ochtends les en P1 en 2 (groep 3 en 4) ‘s middags. Dit was niet ideaal en we zagen al op tegen het hete seizoen als ‘s middags de temperaturen oplopen tot 45 graden. Gelukkig konden we na de Kerst weer terug naar een gewoon lesritme, omdat we een nieuw gebouw hebben. Dit gebouw hebben we gekregen van de provincie en het is eigenlijk bedoeld als accommodatie voor leerkrachten. Maar aangezien we op dit moment veel meer behoefte hebben aan leslokalen, wordt het tijdelijk daarvoor gebruikt. KG1 en 2 hebben dus nu gewoon hun eigen lokaal, P1 zit in de hut die we vorig jaar als tijdelijke klas hadden gebouwd (hij staat nog steeds!) en P2 zit in het nieuwe gebouw. Omdat de kamers daar iets kleiner zijn, hebben we besloten de klas op te splitsen. We waren dit al een tijdje van plan, omdat er in P2 duidelijk twee niveaus waren. In deze klas komen de meeste kinderen oorspronkelijk van andere scholen af en sommigen liepen duidelijk voor op de rest. Dus nu hebben we P2a met 10 kinderen en P2b met 9. Op deze manier kunnen we de lessen beter afstemmen op hun niveau.

Dit gebouw is natuurlijk nog steeds een tijdelijke oplossing en in september hebben we echt een blok leslokalen nodig, omdat er dan nog weer een klas bijkomt. We houden jullie op de hoogte!