Voorlichting voor moeders

Project Share  > Gezondheid >  Voorlichting voor moeders
| | 0 Comments

Gebrek aan kennis is de voornaamste oorzaak voor ondervoeding in het Gushegu district. De meeste moeders weten gewoonweg niet dat een kind van 6 maanden aan borstvoeding alleen niet genoeg heeft. De meeste vrouwen geven hun kinderen niets anders dan borstvoeding tot ze een jaar of ouder zijn. Op deze manier verhongert het kindje langzaam en komt in een vicieuze cirkel van ondervoeding terecht.

Als gebrek kennis dus de hoofdoorzaak is, dan is voorlichting de voornaamste oplossing. Napari en Puumaaya hebben een eenvoudige manier ontwikkeld waarmee vrouwen die niet kunnen lezen ingezet kunnen worden in de strijd tegen ondervoeding. Aan de hand van 10 eenvoudige platen kan een vrouw een aantal kernpunten vertellen over algemene hygiene, gezonde voeding, het belang van bijvoeden vanaf 6 maanden en een aantal eenvoudige manier om het dieet hier te verbeteren (zie moringa). De eerste vrouw is nu getraind en maakt nu al indruk op Gushegu. We hopen in de komende paar maanden 20 vrouwen te kunnen trainen, om uiteindelijk een golf van voorlichting door dit district te zien trekken. We geloven dat het mogelijk is om ondervoeding hier uit te roeien!