Schoolsponsorplan

Project Share  > Nieuws, Onderwijs >  Schoolsponsorplan
| | 0 Comments

Hartelijk bedankt aan iedereen die geld heeft gegeven, hetzij eenmalig, hetzij als maandelijkse bijdrage, aan het schoolsponsorplan. Van dit geld hebben we 7 leerkrachten in dienst kunnen nemen, 2 elk voor de jongste groepen (KG1 en 2) en 1 elk voor P1, P2a en P2b. Al deze leerkrachten zijn nog niet bevoegd, omdat er een groot tekort aan leerkrachten is in Ghana, en vooral in Gushegu. Maar ze zijn allemaal geschikte mensen en we ondersteunen hen waar we kunnen om hun werk goed te doen. Drie van hen zijn dit jaar aan een deeltijd lerarenopleiding begonnen, waarmee ze over 3 tot 4 jaar volledig bevoegd zullen zijn. Als we de fondsen rond krijgen, hopen we de overige 4 volgende jaar ook in deze opleiding in te schrijven.

Waarvoor wordt het sponsorgeld gebruikt? Vooral om de school draaiende te houden. 82.2% gaat naar de salarissen van de leerkrachten, 3% gaat op aan materialen, 8.6% wordt gebruikt voor het opleiden van de leerkrachten en 6.3% aan administratie e.d.

Dank jullie wel, sponsors! (Wilt u ook de school sponsoren? Lees hier meer.)