Het gaat goed met de tweeling

Project Share  > Gezondheid >  Het gaat goed met de tweeling
| | 0 Comments

Als tweelingen geboren worden, is eentje vaak wat kleiner dan de ander. Dit is een natuurlijk fenomeen en meestal is dit niet zorgwekkend. Maar als de tweeling al te klein geboren wordt, dat loopt de kleinere een veel grotere kans om ondervoed te raken. We hebben dit in het voedingscentrum al verschillende keren gezien. Een recent voorbeeld is Muzamilu en zijn gezondere broer Mudasir. Toen ze in het voedingscentrum aankwamen, woog Muzamilu 4.9 kg en zijn broertje 6.8 . Ze waren 2 jaar en 3 maanden en op die leeftijd zouden ze normaal gesproken minstens 10 kg moeten wegen. Muzamilu was verschrikkelijk dun, vooral aan zijn armen en benen. Het feit dat zijn benen zo dun waren, was een teken dat hij al een hele lange tijd onder gewicht zat en zijn beenspieren gewoonweg de kans niet hadden gehad om te ontwikkelen.

Nu, 5 weken later, weegt Muzamilu 7.0 kg. Hoewel zijn benen in vergelijking met een volledig gezond kind nog steeds erg dun zijn, zit er al veel meer vlees aan dan toen hij kwam. We verwachten dat hij over een week of twee weer naar huis kan.