Een tweede kans voor Ibrahim

Project Share  > Gezondheid >  Een tweede kans voor Ibrahim
| | 0 Comments

Ibrahims moeder Azaratu maakte zich zorgen om haar zieke vierjarige Ibrahim. Ze wist niet waarom hij ziek was, maar ze had al 5 kinderen verloren, twee ervan aan hetzelfde als wat Ibrahim nu had. Ze wist niet wat ze moest doen. Tot op een dag een vriendelijke dame op markt haar aansprak en zei dat ze het beste naar Neesim Nutrition Centre kon gaan. Ze zei dat we haar daar wel konden helpen.

Dus ging Azaratu met Ibrahim en zijn kleine broertje Fusheini op weg naar Gushegu. Ibrahim had een ernstige vorm van ondervoeding waardoor zijn hele lichaam opgezwollen was (oedeem). Ibrahim woog 11,6kg, terwijl hij op zijn leeftijd minstens 1,4kg meer had oeten wegen. Een gedeelte van zijn huidige gewicht was ook nog eens aan de zwelling te wijden. Drie weken later is zwelling helemaal verdewelen, weegt hij 12,4 kg en doet het goed. Azaratu heeft nu begrepen dat deze ziekte veroorzaakt wordt door een verkeerde verhouding aan voedingsstoffen, en ze leert om de balans uit de verschillende voedingsgroepen goed te houden. Als ze straks naar huis gaat, is ze hiermee in staat om beter voor haar gezin te zorgen en anderen om haar heen te vertellen over wat ze geleerd heeft.