Moringa (2)

Project Share  > Landbouw >  Moringa (2)
| | 0 Comments

Elke week snoei ik een aantal van onze moringa-bomen. Daar het een sneelgroeiende boom is (meer dan 2 m per jaar), help het die goed te snoeien, maar er is nog een andere reden voor mijn wekelijkse snoeibeurt.

Moringa-bladeren bevatten veel voedingsstoffen die in het dieet hier ontbreken: eiwitten, ijzer, vitamine A en calcium, om er enkele te noemen. De bladeren kunnen vers in allerlei gerechten gebruikt worden, of gedroogd en tot poeder vermalen om aan gerechten toe te voegen. Zo doende kunnen  moringa bladeren heel eenvoudig je dieet verrijken.

In het voedingscentrum krijgen de kinderen die gewoon voedsel kunnen eten twee keer per dag moringa in hun maaltijd. Ook de moeders eten moringa, omdat veel van hen borstvoeding geven of zelf licht ondervoed zijn. Op deze manier ervaren ze zelf de voordelen van moringa en zullen het daardoor eerder thuis ook gebruiken. En in de toekomst hopen we aan elke patient die naar huis gaat een boom mee te geven om die daar te platen en te gebruiken. Op die manier hopen we ondervoeding te helpen voorkomen door het gebruik van goed voedsel.  [Suhu Yini]