Ondervoeding (1)

Project Share  > Gezondheid >  Ondervoeding (1)
| | 0 Comments

Wanneer je aan het werk bent bij de kliniek en bezig bent met het wegen van de baby’s, dan zie je het al snel: er zijn veel kinderen die ondergewicht hebben. Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn, sommige kinderen zijn klein. Toch hebben we ontdekt dat ondergewicht vaak wel een gevolg is van niet goed eten of niet goed te eten krijgen. Het blijkt voor moeders niet eenvoudig te zijn om het juiste eten en drinken aan hun kinderen te geven. Bijna 2, slechts 6 kgWat we veel hebben gezien is dat moeders heel lang doorgaan met borstvoeding en ‘vergeten’ om vast voedsel bij te geven als het kindje 6 maanden oud is. Dan begint langzaam ondervoeding te ontstaan. Dat is echt jammer, want de moeders weten het vaak gewoon niet en we hebben gemerkt dat persoonlijk advies en aandacht goed werkt om dit soort ondervoeding te voorkomen en te genezen. Lokale voedingsmiddelen zijn prima in de strijd tegen ondervoeding, als ze maar in de juiste hoeveelheden worden aangeboden (sojabonen en groene groenten met name!).

Al met al zeker een issue dat project Share op de agenda moet houden, omdat ondervoeding ook de oorzaak is van veel andere aandoeningen, als malaria, slechte weerstand en diarree. [Suglo]