Moedergroepen (1)

Project Share  > Gezondheid >  Moedergroepen (1)
| | 0 Comments

In 2006/ 2007 is door de kliniek contact gelegd met een aantal moeders in Gushegu, omdat ze moedergroepen wilden starten. Dit was in eerste instantie bedoeld om borstvoeding te promoten, als onderdeel van het nieuwe hospitaal. De groepen zijn om (financiële) redenen nooit gestart. Project Share zag veel kansen om met de moeders informatie uit te wisselen, juist omdat wij financiën niet als probleem willen zien. Wij wilden er graag ‘zijn’ voor de moeders. Mother support groupZo zijn we in samenwerking met de kliniek gestart met 3 groepen in Gushegu, waarbij de eerste keer over borstvoeding ging. Al snel bleek dat er een grote vraag om informatie was en daarom hebben we besloten om een handboek te maken met kleine stukjes informatie. Per onderwerp is er een stukje geschreven en vragen, die de vrouwen met elkaar kunnen bespreken. Om het handboek te implementeren hebben we een training gegeven aan de groepsleiders en in elke groep is een vrouw gevonden die kan lezen. In het handboek staan allerlei gezondheids- en sociale onderwerpen, die relevant zijn voor de (aanstaande/ groot)moeders.

Er was nog meer potentie voor de moedergroepen, want naast de 3 hospitaalgroepen, zijn er nog 2 bijgekomen, namelijk een groep in Pumo en een groep in Gushegu, allebei op eigen initiatief van de moeders. Fantastisch dus! [Suglo]Mother support group