Kpatinga heksenkamp

Project Share  > Uitgestotenen >  Kpatinga heksenkamp
| | 0 Comments

Een eindje buiten het dorp Kpatinga wonen ongeveer 40 wat oudere vrouwen, die zijn weggestuurd uit hun eigen dorp, omdat men denkt dat ze heksen zijn of magische krachten hebben. De beschuldigingen zorgen ervoor dat de vrouwen helemaal op elkaar zijn aangewezen en dat ze geen inkomen hebben. Ze zijn eigenlijk te oud om te werken en echte kansen hebben ze niet. Gelukkig heeft World Vision huisjes voor ze gebouwd. Project Share heeft deze vrouwtjes al een paar keer geholpen met zakken maïs, toen er echt niets meer te eten was. Dat is natuurlijk heel schrijnend. Het bijzondere is dat een groot deel van deze vrouwen christen is geworden en gedoopt is in juni 2008. In de kerk voelen ze zich welkom en ze zijn blij met de aandacht die ze van project Share krijgen. Er moet nog veel gebeuren voordat de vrouwtjes structureel zijn geholpen, maar het is geweldig om te zien hoe blij ze zijn met wat project Share kan doen met weinig middelen! [Suglo]