Kinderclub

Project Share  > Onderwijs >  Kinderclub
| | 0 Comments

In februari zijn Chentiwuni en ik een kinderclub gestart. Aangezien we heel veel kinderen hadden, van 3 tot 10 jaar, besloten we ze in twee groepen te verdelen: de ene groep van 3-7, de andere van 8-10. Mikado spelen

We begonnen altijd met ‘in de kring’, waarbij wat gingen zingen en een boodschap uit de Bijbel bespraken. Meestal was het een kort verhaal en hoe dit in de praktijk gebracht kan worden in ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld, als we zelf vergeven willen worden, zullen we anderen ook moeten vergeven.

Na de kring speelden we een paar spelen met de kinderen, zoals voetbal, touwtje springen, mikado, puzzels of zakkenrace.

De kinderen hebben er erg van genoten en elke week kwamen er nog weer meer kinderen bij. Dit was echt een zegen.

Ik heb er erg van genoten en ben blij dat ik de kinderen wat Engels heb kunnen leren en ikzelf wat Dagbani heb opgepikt. Prijs God! [Tunteeya] Epiloog: Nadat de kinderclub in Yagingu/Kpigi met succes was opgezet, hielden we een training voor een aantal leiders om hetzelfde in andere dorpen te doen. Samen met een groep bezoekers zagen we hen in actie en konden hen stimuleren om hun goede werk door te zetten. In totaal lopen er nu 4 kinderclubs en 1 zondagschoool.