Leren met de leraren

Project Share  > Onderwijs >  Leren met de leraren
| | 0 Comments

Eén dag in de week ging ik naar de school in een dorpje in de buurt. In het begin was het rondkijken, een beetje praten met de leerkrachten en een spel spelen met de kinderen. Langzamerhand kwam er wat vorm in:

ik ging met leerkrachten in gesprek over het doel van het onderwijs, wie kinderen zijn en waarom het zo belangrijk is dat kinderen naar school gaan.

Een les bij de leerkrachten observeren en nabespreken en daarbij tips geven.

Daarnaast heb ik samen met anderen van het Project Share team een aantal voorbeeldlessen gegeven: sportdag met groepspelen, een sportdag met individuele spelen, een les over gezondheid rond de medical outreach, een muziekles en een Engelse les.

Aan het einde van mijn verblijf organiseerde de leerkrachten een bijeenkomst in het dorp en toen heb ik verteld tegen de ouders hoe er op de school gewerkt wordt en waarom het zo belangrijk is dat de kinderen naar school gaan. Van daaruit concludeerden we dat er te weinig bankjes waren voor de leerlingen. We hebben gezocht naar oplossingen en met elkaar hebben we geld ingezameld voor nieuwe bankjes.

Een super mooi jaar en genieten om op deze manier met onderwijs bezig te mogen zijn! [Chentiwuni]