School opknappen – deel 2

Project Share  > Nieuws, Onderwijs >  School opknappen – deel 2
| | 0 Comments

In juli 2006 kwamen drie Franse Zwitsers het leven hier proeven. Samen met hen konden we de school in Yagingu/Kpigi, net buiten Gushegu, opknappen. Ruim 200 kinderen gaan hier naar de basisschool. Eén van de twee gebouwen was nog nooit geschilderd, dus wij leverden de materialen en samen met de plaatselijke gemeenschap was het werk zo gepiept. Tijdens het verven ontdekten we dat er nog heel wat meer renovatiewerk nodig was. De plaatselijke overheid had een derde blok gebouwd, maar de kleuterklas zat nog steeds onder de boom, omdat het eerste blok er zo slecht aan toe was. Samen met familiebezoek rond Kerst besloten we dus verdere actie te ondernemen. Deze keer was het een flinke klus: al met al 2 ½ week full-time werk. Na wat opstartproblemen had de gemeenschap eindelijk goed door dat het hun project was en dat wij hen alleen maar kwamen helpen. Dus vol goede moed konden ze een buitenmuur repareren, de ramen vernieuwen, alle muren (zowel binnen als buiten) pleisteren, het eerste blok opnieuw in de verf steken en bij beide blokken de vloeren en veranda’s vernieuwen. Het resultaat: een splinternieuwe school, een tevreden gemeenschap en een blij dorpshoofd!